vrijdag, 20. maart 2009 - 9:29

Operatiekamers MC|Lelystad weer open

Lelystad

Het operatiekamercomplex van MC|Lelystad gaat maandag 23 maart weer open. Dit heeft het ziekenhuis in Lelystad vrijdagochtend bekend gemaakt. De zorginstelling verwacht dat na een laatste inspectie komend weekend het complex vrij zal zijn van gaasvliegjes.

Afgelopen woensdag 18 maart werden de tijdelijke operatiekamers (OK) gesloten, na het aantreffen van gaasvliegjes. Hierop werd het operatieprogramma stopgezet en actie ondernomen om de behandelkamers te reinigen.

In de nacht van woensdag op donderdag is het tijdelijke operatiekamercomplex behandeld met een insecticide. De gehele afdeling werd nagelopen op kieren in de constructie en deze werden verder afgedicht. Na deze actie is de afdeling grondig gereinigd. Daarna zijn er geen vliegjes meer gevonden.

Omdat het probleem zich manifesteerde op de gangen en magazijnen is het veilig om patiënten op de OK units te opereren. In overleg met de specialisten is afgesproken dat dit kortdurende ingrepen mogen zijn, waarbij een spoedeisende indicatie bestaat.
Provincie:
Tag(s):