donderdag, 26. maart 2009 - 16:29

Opnieuw aanhoudingen overval juwelier Almere

Almere

De Bovenregionale Recherche Midden Nederland heeft in samenwerking met het OM Zwolle-Lelystad, opnieuw twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de gewelddadige overval op een juwelier uit Almere.

Maandagmorgen 23 maart werd een 16-jarig meisje uit Almere aangehouden. Dinsdagochtend 24 maart werd een tweede meisjes, ook 16 jaar oud uit Almere aangehouden. De meisjes worden verdacht van betrokkenheid bij de overval.

De 18-jarige vrouw die op vrijdag 14 maart in haar woonplaats werd aangehouden, is vrijdag 20 maart door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De voorlopige hechtenis van de 21-jarige mogelijke schutter uit Almere is inmiddels verlengd met 90 dagen.

Inmiddels krijgt de Bovenregionale Recherche al aardig zicht op de groep die verantwoordelijk is voor de overval op de juwelier in Almere en mogelijk andere gepleegde overvallen. In totaal heeft het rechercheteam nu zeven verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op donderdagmiddag 5 februari 2009 werd juwelier de Gouden Kroon aan de Marktgracht in Almere door vier mannen overvallen. Op het moment van de overval was alleen de eigenaar in de zaak aanwezig. De verdachten sloegen de vitrinekasten stuk en wilden met buit de winkel verlaten. De eigenaar bedacht zich geen moment en rende de winkel uit. Eenmaal buiten trok hij het rolluik van de juwelierszaak naar beneden. Hierdoor konden drie verdachten worden aangehouden. Eén van de verdachten zag nog kans op tijd weg te komen.
Provincie:
Tag(s):