donderdag, 9. april 2009 - 15:45

Plastic apart inzamelen

Drimmelen

Het college van B&W heeft dinsdag 31 maart besloten dat kunststofverpakkingen uit huishoudens apart gaan worden ingezameld. De gemeente sluit hierbij aan bij het Besluit Verpakkingen van VROM, de VNG en producenten van verpakkingen. De gemeente wil eind september starten met de inzameling van plastic.

De gemeente haakt hiermee aan bij de landelijke campagne ‘plastic hero’. Inzameling van plastic is inmiddels door meerdere gemeenten omarmd. Om te kunnen starten met de inzameling moet de gemeente eerst een leverancier voor de inzameling selecteren met een aanbestedingsprocedure en communicatiemiddelen zoals folders en een kalender ontwikkelen. De inzameling kan dan eind september van start gaan.

Kunststof kan door de aparte inzameling worden hergebruikt wat goed is voor het milieu. Door de aparte inzameling van plastic, neemt de hoeveelheid restafval van inwoners af. Voordeel voor de burgers in Drimmelen is dan dat zij dan minder vaak de mini-container aan straat hoeven te zetten, waardoor de kosten van lediging zullen afnemen.
Provincie:
Tag(s):