vrijdag, 25. september 2009 - 14:47

Politie bestrijdt overvallers te paard in Purmerend

Purmerend

Vrijdagavond kan het winkelend publiek in Purmerend bereden politie van de KLPD tegenkomen in het centrum. De paarden worden ingezet in de strijd tegen overvallers. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Afgelopen zomer besloot de politie Zaanstreek-Waterland tot extra maatregelen om overvallers te weren uit de regio. Dit nadat het aantal overvallen met 27% was gestegen. Een van de extra maatregelen is de inzet van de bereden politie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in het centrum van Purmerend tijdens koopavonden. De ruiters maken onderdeel uit van het extra blauw dat op straat de boel in de gaten houdt. Paarden zijn imponerend, en de ruiters zijn alert op verdachte situaties. Eventuele voorverkenningen van overvallers worden verstoord.

Het KLPD houdt ook toezicht vanuit de lucht. Vrijwel dagelijks houden de piloten een oogje in het zeil. Vanuit de lucht is alles te overzien en kunnen overvallers tijdens hun vlucht niet ongezien van kleding of voertuig wisselen. De overige maatregelen bestaan uit het gebruik van de anpr-auto (automatische nummerplaat registratie) op uitvalswegen, het uitdelen van kaartjes aan het winkelend publiek met daarop het nummer van de overvallentiplijn (075-6271700) en het voorlichten van ondernemers.

Ook de bikers laten zich meer in de stadscentra te zien en waardetransporten worden begeleid. Tijdens een overval krijgen alle politiemensen een sms-alert. Ook als ze vrij zijn. De extra maatregelen vloeien over in het zogenaamde jaarlijkse decemberoffensief.
Provincie:
Tag(s):