donderdag, 21. mei 2009 - 8:17

Politie houdt insluiper aan in Enschede

Enschede

Een man uit Enschede is dinsdagavond 19 mei in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met iemand anders geprobeerd te hebben in meerdere woningen in Enschede binnen te dringen. Dit heeft de politie laten weten.

Dinsdagavond 19 mei kwam omstreeks 20.30 uur een eerste melding binnen dat twee mannen geprobeerd hadden een woning aan de Veldhoflanden in Enschede binnen te dringen.

Zij hadden geprobeerd met de zogenaamde babbeltruc, het ophangen van een mooi verhaal, de woning in te komen. De bewoonster was echter beginnen te schreeuwen en de twee waren weggerend.

Naderhand kwamen meerdere meldingen binnen dat geprobeerd werd woningen binnen te dringen door middel van steeds weer hetzelfde verhaal.

Onder andere aan de Assinklanden en de Hanenberglanden werd dit gedaan bij drie woningen. In alle gevallen kwamen de signalementen van de twee daders overeen en door een oplettende getuige werd een kenteken genoteerd van een auto waarin de twee waren weggereden.

In de omgeving van de woning van de tenaamgestelde werden omstreeks 22.30 uur twee mannen gesignaleerd die aan de signalementen voldeden. Een van de twee kon worden aangehouden. De tweede wist te ontkomen.

De aangehouden man, een 24-jarige Enschedeër, is overgebracht naar het bureau, daar voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. Een eerste onderzoek naar de tweede verdachte heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):