donderdag, 14. mei 2009 - 18:47

Politie waarschuwt voor munitie van Belgen

In de wijken De Schooten en de Visbuurt in Den Helder zijn kinderen in het bezit gekomen van munitie. Het gaat om losse flodders met 'scherp' kruid. Dit is munitie die door militairen wordt gebruikt om te oefenen.

De politie, gemeente en Koninklijke Marechaussee (KMAR) roepen omwonenden op om alert te zijn op deze munitie en deze zo spoedig mogelijk in te leveren bij het politiebureau aan de Bastiondreef 2 of bij de kazerne van de KMAR aan de Nieuweweg 4.

De munitie is afkomstig van Belgische militairen die in Den Helder deelnemen aan de militaire oefening 'Crazy Trip'. Bij verhitting kan de munitie exploderen, hierdoor kunnen brandwonden ontstaan.

Vanochtend zijn bij de politie twee meldingen binnen gekomen van ouders van kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Zij zouden in het bezit zijn gekomen van ongeveer zestig losse flodders. Op Texel zijn in de buurt van een woning op de Zanddijk een aantal losse flodders aangetroffen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat het om de munitie gaat die van dezelfde militaire oefening afkomstig is.

Inmiddels heeft de politie twee basisscholen in Den Helder bezocht om actief te zoeken naar de munitie. Er is in ieder geval een doos met losse flodders in beslag genomen. Meer scholen worden actief benaderd. Hoe de kinderen aan de munitie is gekomen is nog niet duidelijk. De politie en KMAR onderzoeken dit. De KMAR heeft een informatielijn opengesteld voor het publiek, het nummer is: 0223 - 659 400
Provincie:
Tag(s):