vrijdag, 12. juni 2009 - 22:54

Prinses Maxima brengt bezoek aan Eindhovense school

Eindhoven

Prinses Maxima heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de Eindhovense basisschool de Driesprong. De prinses was aanwezig om het project De Uitdaging te bekijken.

Tijdens ‘De Uitdaging’ maken kinderen van groep 7 hun maatschappelijke dromen waar. Zo leren zij dat ze zelf het verschil kunnen maken in de samenleving. Groepjes kinderen vertellen hoe ze hun sociale wensen in vervulling hebben laten gaan en kregen een eigen certificaat uitgereikt in aanwezigheid van Prinses Máxima.

‘De Uitdaging’ is vier jaar geleden klein begonnen. Inmiddels zijn er meer dan 50 scholen die meedoen. Onder leiding van een coach, soms uit het bedrijfsleven en soms vanuit de school zelf, volgen de kinderen drie lesdagen, waarin ze belangrijke competenties ontwikkelen zoals onderhandelen, samenwerken en overleggen met volwassenen. Bovendien ervaren ze dat ze zelf iets kunnen bijdragen aan de maatschappij.

‘De Uitdaging’ won in 2004/2005 de Nationale Onderwijsprijs. Basisschool De Driesprong te Eindhoven is één van de scholen die vanaf het begin meedoet en die ‘De Uitdaging’ heeft ingebed in het onderwijsprogramma.
Provincie:
Tag(s):