vrijdag, 25. september 2009 - 22:18

PvdA-fractie wil meer politie in Zuidoost

Amsterdam

De PvdA-fractie wil in het stadsdeel Zuidoost meer politie-inzet voor de nacht en in het weekend. De PvdA-fractie komt hiermee naar aanleiding van de gewelddadige dood van een 19-jarige jongen. Dit heeft fractievoorzitter Muriel Dalgliesh donderdag bekendgemaakt, zo meldt AT5.

Als het nodig is, wil de PvdA ook mobiele politiestandplaatsen in de wijk laten oprichten. In Zuidoost werd maandagavond een 19-jarige jongen doodgeschoten. Hij was het derde dodelijke slachtoffer van de vele schietpartijen dit jaar in het stadsdeel.

De partij zegt in gesprek te willen met jongeren, "ook uit de muziekcultuur'' over "geweld en verheerlijking daarvan''. Hiermee verwijst de PvdA naar de link die hoofdcommissaris Bernard Welten onlangs legde tussen het geweld en de hiphopcultuur. De toedracht van de laatste dodelijke schietpartij is nog niet bekend. "De politie doet goed werk en verdient de steun van de hele gemeenschap, maar de terechte vraag die bewoners ons stellen is, of de snelheid van optreden en het aantal inzetbare agenten steeds voldoende is geweest'', schrijft Dalgliesh.
Provincie:
Tag(s):