woensdag, 14. januari 2009 - 10:05

Recreanten passen hun vakantiebudget aan

Amsterdam

Ondanks het stunten met reizen tegen weggeefprijzen, kampen reisbureaus met een teruglopend aantal boekingen voor verre reizen. Ook voor deze bedrijfstak dreigt 2009 een zwaar jaar te worden. In deze onzekere tijd passen recreanten hun vakantiebudget aan en kiezen voor een minder verre en dure vakantiebestemming. Dat constateert de Stichting Vrije Recreatie (SVR).

Kleinschalige boerencampings daarentegen verwachten voor het komend seizoen meer belangstelling bij de recreant voor een meer betaalbare vakantie.

De Stichting Vrije Recreatie, grondlegger van het Kamperen bij de Boer, verspreidt daarom op de Vakantiebeurs te Utrecht een aansprekende flyer, waarin recreanten worden uitgenodigd thuis te komen en terug te keren naar de eigen wortels op het platteland.

Om kennis te maken met de SVR-boeren en -boerinnen wordt elk jaar een viertal SVR-Vakantiebeurzen georganiseerd. Ook dit jaar. Geïnteresseerden zijn daar van harte welkom en wel op zaterdag 24 januari in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch, op 31 januari in de Eurohal te Zuidbroek, 7 februari in de Evenementenhal te Hardenberg en 14 februari in de Expo Hal te Vijfhuizen (Haarlemmermeer).

De SVR staat bekend om de alleszins betaalbare tarieven en dat moet zo blijven. Voor ruim honderdvijftigduizend gezinnen is dit juist reden om bij deze boeren vakantie te vieren.
Categorie:
Tag(s):