woensdag, 29. juli 2009 - 14:17

Replicawapens aangetroffen bij 14-jarige

Maarsbergen

De politie heeft dinsdag 28 juli een hoeveelheid replicawapens aangetroffen in een woning aan de Scherpenzeelseweg in Maarsbergen.
De vondst was het gevolg van een onderzoek door de recherche van Eemland zuid dat via een anonieme melding werd geattendeerd op een foto op een internet-community-site waar een jongeman stond afgebeeld met een tweetal vuurwapens.

Het onderzoek leidde naar een woning op de Walenburg in Leusden waar de verdachte woonachtig bleek te zijn. De betreffende man, een 22-jarige Leusdenaar, werd aangetroffen en verhoord. Hij erkende dat hij met de wapens op internet had gestaan en dat het om replica’s ging. De wapens waren niet zijn eigendom maar behoorden toe aan een 14-jarige jongen uit Maarsbergen.

De agenten troffen bij onderzoek in de woning van deze verdachte drie replicapistolen, twee replicapistoolmitrailleurs, een kruisboog en een munitieband met oefenmunitie aan. De Maarsberger verklaarde wapens in winkels in België en Griekenland te hebben gekocht. Hij erkende te weten dat het bezit van deze wapens in Nederland verboden is maar deze voor verzamelingsdoeleinden te hebben gekocht. Alle wapens werden in beslag genomen. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):