zondag, 3. mei 2009 - 20:42

Roda verliest in blessuretijd

(Elfvoetbal) Roda JC heeft zich een zeer slechte dienst bewezen. De Limburgers verloren in blessuretijd van Willem II en bezetten nu de laatste plaats in de Eredivisie.

Het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC zat zondagmiddag goed vol. Roda JC-fans konden voor vijf euro bij de wedstrijd van hun favoriete club zijn. Willem II speelde met rouwbanden, omdat er onder de slachtoffers van het drama op Koninginnedag Tilburgers waren.

Beide ploegen begonnen nerveus aan het duel. Doordat Willem II vroeg druk zette, waren de Tilburgers in de eerste tien minuten beter. Dat betaalde zich uit met een kans van Mohamed Messoudi. Die stond door dieptepass van Rens van Eijden opeens voor Roda-keeper Bram Castro. Hij verzuimde echter te scoren.

De ommekeer kwam na een afgekeurde goal van Pa Moudou Kah. De Gambiaan met Noors paspoort kopte uit een vrije trap van Willem Janssen binnen, maar stond buitenspel. Na enkele kansen, onder andere voor Marcel Meeuwis die rakelings naast schoot, sloeg het noodlot toe voor Roda JC. Andres Oper raakte in de 37ste minuut geblesseerd aan zijn hamstring. Van Veldhoven verving de Est voor de Belg Dieter Van Tornhout, die voor het eerst sinds lange tijd weer fit was. Dat duurde echter maar zes minuten. De Belg probeerde een uittrap van Willem II-keeper Maikel Aerts te stoppen, maar raakte daarbij ook aan zijn hamstring geblesseerd.

Na rust bleek ook hij niet verder te kunnen spelen, waarop de invaller werd gewisseld voor de jongeling Wesley Schors. In de eerste tien minuten na rust gebeurde er niet veel. Dat vonden de fans van Roda ook. Ze scandeerden 'alles of niets', iets waar Sekou Cissé prompt gehoor aan gaf. Na de zoveelste dribbel op links gaf de Ivoriaan voor op invaller Wesley Schors, die naast kopte. Het was de zoveelste kans die Roda JC niet wist te verzilveren.

Een oude voetbalwet luidt: 'Als hij er aan de ene kant niet in gaat, zal hij aan de andere kant vallen'. Jens Janse vuurde een waarschuwingsschot af, dat nog langs vloog. Ook Frank Demouge liet zich gelden. Hij miste twee wereldkansen. De frustratie over het onvermogen om te scoren was zichtbaar bij Sekou Cissé. Hoewel de Ivoriaan een goede wedstrijd speelde, had hij in de 76ste minuut van het veld gemoeten met rood. Na zelf te zijn neergehaald door tegenstander Rens van Eijden, trapte Cissé al liggend vol in het kruis van de Willem II'er. Scheidsrechter Vink zag het incident niet en liet het onbestraft.

In de slotfase was het een drukte van jewelste. In de 84stee minuut stuurde Kiki Musampa Frank Demouge met een steekpass de diepte in. Het vizier van Demouge stond echter niet op scherp, want hij werkte de bal net naast het doel van keeper Bram Castro. Vijf minuten later was het wederom Roda dat niet wist te scoren. De sterk spelende Marcel Meeuwis bewoog goed naar de bal toe na een hoekschop van Wesley Schors. De inzit van Meeuwis die volgde ging via Tilburger Reniers net niet in het net.

Terwijl Harm van Veldhoven nog protesteerde bij de scheidsrechter over de hoeveelheid extra speeltijd, kreeg zijn ploeg een corner tegen. Na een gevaarlijke inzet van Demouge kwam de bal via-via bij invaller Reniers terecht, die de bal voorgaf op de andere invaller Niels Vorthoren. Die schoof, in buitenspelpositie, de bal onder Roda-doelman Bram Castro. Na afloop van de wedstrijd gaf arbiter Pieter Vink tegenover de camera van Eredivisie Live toe dat het doelpunt niet had mogen gelden. Daar kopen de Limburgers echter niets voor. Door de resultaten elders begint Roda de laatste competitieronde op de laatste plaats en ziet het er donker uit voor Roda-fans.
Categorie:
Tag(s):