zondag, 2. augustus 2009 - 11:55

Schaatscafé T Houtsje even uit de as herrezen

Heerenveen

Zaterdagmiddag keken veel mensen vreemd op toen ze zagen dat het terras van café T Houtsje open was. Twee weken na de allesverwoestende brand bij T Houtsje konden de stamgasten alweer een biertje drinken op het terras. Thom Mulder van T Houtsje heeft met een aantal vrienden een complete buitenbar gebouwd.

Met het oog op een eventuele huldiging van het Heerenveense skutsje moest de bar er komen. Helaas wonnnen ze niet maar staat de bar er wel. Het is gezellig druk aan de bar en het bier vloeit alweer rijkelijk alsof er niets is gebeurt.

Een vaste klant komt aangelopen en geeft Thom een paar houtsjes. De schaatsen zijn voor in de nieuwe zaak, maar eerst krijgen ze een plekje in de buitenbar. Zonder de collegas van de andere horecagelegenheden op de Koemarkt was dit niet mogelijk geweest. De buren zorgen voor water, ijsblokjes, barkrukken, stroom en natuurlijk de toiletten. Op de bar staat een rado cd speler van de Kijkshop die de laatste hits ten gehore brengt. Het is ondanks de brand een gezellige boel op de Koemarkt. Waarschijnlijk zal volgende week gestart worden met de sloopwerkzaamheden. We hopen dat café T houtsje snel weer herbouwd is is een veel gehoorde opmerking aan de buitenbar van Thom Mulder.
Provincie:
Tag(s):