maandag, 15. juni 2009 - 16:01

SMS-alert leidt tot aanhouding 15-jarige overvaller

Lelystad

Een 15-jarige overvaller is maandagochtend rond 11.45 uur na een zoekactie op heterdaad aangehouden bij een bushalte in het Lelycentre. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

De Lelystedeling wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval op een postagentschap aan de Snijdersstraat. Bij de verdachte werd na zijn aanhouding een vuurwapen aangetroffen. De Districtrecherche Lelystad heeft de overval in onderzoek.

Rond 11.00 uur kwam een melding binnen van een gewapende overval op een postagentschap gevestigd aan de Snijdersstraat. De dader was na de overval weggerend en had een onbekend gebleven geldbedrag buit gemaakt.

Onmiddellijk gingen diverse politie-eenheden ter plaatse en werden burgers via sms-Alert verzocht uit te kijken naar de overvaller. Kort na het sms-Alert kwam er een melding binnen dat een getuige de verdachte bij een bushalte had zien staan.

Twee wijkagenten die in de buurt waren snelden na de plek waar de overvaller mogelijk zou staan. Ter plaatse zagen ze een jongeman staan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij probeerde weg te vluchten maar kreeg daarvoor niet de kans. Hij werd onmiddellijk in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de verdachte werd een groot deel van de buit én een vuurwapen aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen. Na onderzoek bleek dat het wapen dat de verdachte bij zich droeg een nepwapen was. Het nepwapen was echter niet van echt te onderscheiden.

De overvaller is inmiddels in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):