dinsdag, 3. maart 2009 - 19:51

TheaterDictee met Bart Chabot in Boekenweek

Dronten

Van 11 tot en met 21 maart is de Boekenweek 2009 met het thema: “Tjielp, Tjielp; de literaire zoo�.

De bibliotheken laten zien dat dieren en boeken vaak relaties hebben met elkaar. Van roofdier tot knuffel, van Reynaert de Vos tot Poeli en Poef, de poezen van Frans Pointl en Remco Campert. Laat u verrassen door de rijkdom aan dierenboeken. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Tim Krabbe. Het Boekenweekessay door Midas Dekkers. Aai ze, verslind ze.Tjielp, Tjielp.

Acties
Wie tijdens de Boekenweek een volwassen abonnement koopt ontvangt een voucher. Op vertoon van deze voucher ontvangt de lener het Boekenweekgeschenk bij de boekhandel. Tevens ontvangt u een cadeaubon t.w.v. €5,-, dit is een cadeautje van de bibliotheek.
Op zondag 15 maart is op vertoon van het Boekenweekgeschenk vrij reizen met de NS. Iedere bezoeker van de bibliotheek die een boek leent ontvangt een kortingskaart van 25% korting op 14 dierentuinen in Nederland. Dit geldt van 11-22 maart.

Theaterdictee
FlevoMeer Bibliotheek | Dronten organiseert samen met De Meerpaal en het Almere college het TheaterDictee. Op dinsdag 17 maart om 20.00 uur strijden verschillende teams uit diverse organisaties om de eer.

Het dictee is voor iedereen toegankelijk en bevat straattaal, jongerentaal en raptaal. Enkele teams zijn: de Dronten politiek “De Slimme Vogels; kunstenaars “De Vogelverschrikkers�, zangkoor Akkoord “De Zangvogels� enzovoort.

De avond wordt gepresenteerd door dichter, performer en auteur Bart Chabot. Hij staat garant voor een avond met plezier en theater en zal vertellen over zijn werk en leven. De voorzitter van de jury is de bekende dichter Levi Weemoedt.

Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen ook meedoen aan het dictee. De toegang is gratis, opgave is gewenst via de klantenservice van de bibliotheek. Tel: 0321-312323 of per email: dronten@flevomeerbibliotheek.nl
Het TheaterDictee wordt gehouden in de kleine theaterzaal van De Meerpaal.
Provincie:
Tag(s):