woensdag, 24. juni 2009 - 17:03

Tiener rijdt in auto met 100 km/h in bebouwde kom

Breda

De politie MW-Brabant heeft dinsdagmiddag na een forse snelheidsovertreding op de Kapittelweg een auto staande gehouden die werd bestuurd door een 14-jarige in Breda verblijvende jongen. De knaap reed 101 km/h terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/h geldt.

De jongen zat alleen in de auto. De eigenaar van het voertuig is zijn oom die op de hoogte was van het feit dat zijn 14-jarige neef in de auto reed. Hij is daarom ook als verdachte gehoord. De auto is in beslag genomen.

Er werd dinsdag op twee locaties, op de eerder genoemde Kapittelweg en ook op de Emerparklaan met laser op snelheid gecontroleerd. Er werden 21 bekeuringen uitgedeeld.

Een 25-jarige Oosterhoutse motorrijder werd eveneens op de Kapittelweg staande gehouden. Hij reed met zijn motorfiets 112 km / uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

Gisteravond werd omstreeks 23.00 uur op Rijksweg A16 nog een 43-jarige Bredanaar betrapt op een zodanige snelheidsovertreding dat ook hij direct het rijbewijs moest inleveren De automobilist werd tussen Zevenbergschen Hoek en Prinsenbeek gevolgd. Met correctie werd een snelheid van 150 kilometer / uur vastgesteld, terwijl 100 km / uur is toegestaan.
Provincie:
Tag(s):