woensdag, 11. maart 2009 - 16:27

Tientallen gewonden bij trambotsing in Rotterdam

Rotterdam

In Rotterdam-West zijn woensdagmiddag door een botsing tussen twee trams tientallen personen gewond geraakt. Zeker tien personen liepen botbreuken of nek-en rugletsel op en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Tramlijn 23 botste in volle vaart achter op tramlijn 21. Tram 21 stond stil op de halte aan de Vierambachtstraat. Onduidelijk is nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De bestuurder van lijn 23 is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Volgens een ooggetuige heeft de tweede tram niet geremd. Beide trams zijn zwaar beschadigd geraakt. Onder de gewonden waren onder andere kinderen. Zij kregen van de hulpverleners knuffeldieren voor de schrik.

Gewonden
Door de aanrijding raakten diverse passagiers van de beide trams gewond. Hulpdiensten reageerden adequaat. Ambulancepersoneel, brandweer en politie waren snel aanwezig om eerste hulp te verlenen.

In totaal werden er 39 personen naar het ziekenhuis vervoerd. 29 van hen waren lichtgewond en gingen voornamelijk voor controle naar het ziekenhuis. Tien personen hielden ernstiger letsel over aan de aanrijding. Zij hadden onder andere nekklachten en botbreuken. Hiervoor worden zij onderzocht en behandeld in het ziekenhuis.

De verkeersongevallen dienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Om de precieze oorzaak te achterhalen is de trambestuurder van lijn 23 overgebracht naar het politiebureau. Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar het tramongeval.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):