zaterdag, 13. juni 2009 - 10:05

Toestand Mexicaanse grieppatiënt slecht

Amsterdam

Met de Nederlander die deze week met de Mexicaanse griep in een academisch ziekenhuis is opgenomen ‘gaat het slecht’, zegt RIVM-arts Jim Steenbergen zaterdag in het AD.

De jonge man, die in Nederland besmet is geraakt, ligt geïsoleerd op de intensive care. Hulpverleners die hem verzorgen, dragen brillen, schorten en mondkapjes. Ook worden zij uit voorzorg behandeld met virusremmers, schrijft de krant.

Op een basisschool in het Noord-Brabantse Waalre is een meisje van acht jaar oud besmet met de Mexicaanse griep. Dit heeft de GGD bevestigd.

Tamiflu

Volgens de GGD gaat het bij het meisje om een ‘milde griep’ en zijn de ouders van de kinderen uit de klas van het meisje vrijdag door de GGD met een brief op de hoogte gesteld en worden alle kinderen uit de klas uit voorzorg de komende tien dagen behandeld met tamiflu. De kinderen kunnen wel gewoon naar school, het meisje moet eerst herstellen van de griep.

’Steeds meer mensen positief bevonden’

Het overzicht is een momentopname van de meldingen in Nederland. Zaterdag 13 juni bevestigd een zegsman van het RIVM tegenover BlikopNieuws opnieuw 8 nieuwe besmettingen. Ook deze mensen hebben volgens het overheidsinstituut de Nieuwe Influenza A (H1N1) opgelopen in Nederland.

Het aantal geregistreerde gevallen komt daarmee op 51.

Het aantal mensen dat de besmetting met het virus in het buitenland heeft opgelopen ligt op 29. Bij 22 vond de besmetting plaats in Nederland.

Kijk voor meer informatie op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):