zondag, 12. april 2009 - 17:34

Trefzeker Vitesse wint direct

(Elfvoetbal) Na vijf wedstrijden zonder zege en vier zonder doelpunt was Vitesse zondag weer eens trefzeker. In en tegen Groningen leverden drie doelpunten een 2-3 overwinning op voor de Arnhemmers.

Vitesse lijkt nergens meer om te spelen in deze competitie en dat werpt zijn vruchten af. De Gelderlanders waren, voor de wedstrijd van zondag, afgezakt naar de twaalfde plaats. Daarmee lijken de playoffs voor Europees voetbal buiten bereik. Ook voor de nacompetitie hoeft de ploeg van trainer Theo Bos niet echt bang te zijn. De oefenmeester had daarom al voor het duel met FC Groningen gezegd dat zijn ploeg vrijuit kon voetballen.

Dat zou de negatieve reeks ten einde moeten brengen. Vitesse had sinds 20 februari niet meer gewonnen in de competitie en ook doelpunten maken leek een bijna onmogelijke opgave voor de Arnhemmers. Al vier wedstrijden werd niet meer gescoord.

De ploeg van Bos speelde zondag echter frank en vrij tegen nummer zes Groningen, dat ook vrijwel nergens meer om speelt, omdat de play-offs voor Europees voetbal binnen handbereik zijn. Vanaf het begin zette Vitesse druk en via Lasse Nilsson kwam de ploeg uit Arnhem op voorsprong.

Groningen kwam door een doelpunt van Goran Lovre nog op gelijke hoogte in de eerste helft, maar via Civard Sprockel en Ricky van Wolfswinkel kwam Vitesse na rust op 1-3. Die achterstand kwam Groningen niet meer te boven. Danny Holla scoorde nog wel 2-3. Dat gebeurde met een schitterend afstandschot.

Vitesse speelde als een machine zondag. Er stond eindelijk weer een ploeg op het veld in plaats van een aantal individuen. De spelers werkten voor elkaar en met namen Civard Sprockel, Paul Verhaegh en Lasse Nilsson speelden goed. Ook reservedoelman Eloy Room bleek de druk, die Groningen in het slot van de wedstrijd op de Vitesse-verdediging legde aan te kunnen. Hij verving na een half uur Piet Velthuizen, die met een bovenbeenblessure het veld moest verlaten.

De speler die bij Groningen uitblonk was Gibril Sankoh. Alleen kon hij in zijn eentje niet de dadendrang van Vitesse een halt toeroepen.
Categorie:
Tag(s):