maandag, 11. mei 2009 - 13:36

Tweemaal twee voor SVTA in Assen

Ter Apel

Vier schermers van de schermvereniging Ter Apel zijn op zaterdag 9 mei uitgekomen op het Vermeltvort-toernooi. De resultaten van het toernooi tellen ook mee voor de noordelijke Best of Six-competitie.

In de jongste categorie, de kuikens, waren Nick van Hoorn en Meinke Bruil actief. Zij bereikten allebei de kwartfinales maar verloren helaas in deze kwartfinales. Zij werden respectievelijk vijfde en achtste.

Bij de benjamins haalde Sjors Assen net als in de vorige Best of Six toernooien de finale. Ditmaal wist hij echter niet te winnen. Een verdiende tweede plaats is het resultaat.

Kris Fidder moest de eer van de vereniging hooghouden bij de pupillen. Met een mindere eerste voorronde, maar de volle winst in de tweede voorronde kwam hij in een goede uitgangspositie voor de eliminaties. Ook hij bereikte de finale, die hij helaas nipt verloor met 15-13. Desalniettemin een succesvol weekend voor SVTA .

Aanstaande zondag, 17 mei, vindt alweer de volgende ronde van de Best of Six plaats. Deze keer draagt SVTA zorg voor de organisatie. Vanaf 10 uur tot omstreeks 15 uur zal er geschermd worden, in de sporthal aan de Heemker Akkerstraat in Ter Apel.