woensdag, 12. augustus 2009 - 17:10

Uitslaande brand in café in Enschede

Enschede

Woensdagmiddag omstreeks 14.10 uur is de brandweer in Enschede gealarmeerd voor een brand in café Sprakel in Lonneker. De eigenaar was bezig een terrasverwarmer aan te steken en naar buiten te verplaatsen, toen er brand in de terrasverwarmer ontstond. De eigenaar heeft het café veilig verlaten en meteen de brandweer gewaarschuwd.

Aanrijdend kreeg de brandweer te horen dat er nog gasflessen in het pand aanwezig waren. De brandweer was snel ter plaatse en zag toen al dat de brand uitslaand was. Zij hebben meteen ingezet op het koelen van de gasflessen. Vervolgens heeft de brandweer deze veilig naar buiten verplaatst. Er was verder niemand meer in het café aanwezig. Omstreeks 14.35 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Het café is gevestigd in een historisch pand. Het cafégedeelte heeft veel brand- rook- en waterschade opgelopen en de eerste verdieping alleen rookschade. De naastgelegen cafetaria heeft alleen lichte rookschade. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Er zijn 2 tankautospuiten, 1 autoladder en 1 officier van dienst van brandweer Enschede ingezet om de brand te bestrijden.
Provincie:
Tag(s):