dinsdag, 12. mei 2009 - 21:01

Vader Maasmeisje overleden

Rotterdam

De 49-jarige vader van het zogenoemde Maasmeisje is afgelopen maandagmiddag 11 mei in een huis van bewaring in Rotterdam overleden. De vader werd in 2007 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld wegens de doodslag op zijn dochter. Hij was daarvan in beroep gegaan bij het Hof in Den Haag.

De man is een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit sectie op het lichaam van de man die vandaag is verricht. Het doel van de sectie was het vaststellen van de doodsoorzaak.

De man werd in 2007 veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs. Hij werd ervan verdacht in juni 2006 zijn 12-jarige dochter te hebben gedood. Vanaf juni 2006 werden lichaamsdelen van het meisje in de Maas gevonden. Uiteindelijk leidde een reconstructie van haar hoofd tot de vaststelling van de identiteit van het meisje en de aanhouding van haar vader.

De behandeling van het hoger beroep was reeds begonnen. Door het overlijden van de verdachte is een eind gekomen aan de strafzaak. De advocaat-generaal zal daarom op korte termijn de niet-ontvankelijkheid van het OM vorderen bij het Hof.
Provincie:
Tag(s):