dinsdag, 24. maart 2009 - 11:28

Van der Vaart voelt zich grootste slachtoffer trainerswissel Real

(Elfvoetbal) Rafael van der Vaart voelt zich het grootste slachtoffer van de trainerswissel bij Real Madrid. De international komt in Spanje nauwelijks meer aan spelen toe nu Juande Ramos de scepter zwaait bij de Koninklijke. Daarom is de middenvelder ook zo blij met het vertrouwen dat bondscoach Bert van Marwijk hem nog steeds geeft.

De cijfers liegen niet. In de laatste acht wedstrijden van Real stond Van der Vaart slechts 34 minuten in het veld. En als de 27 minuten durende invalbeurt tegen Liverpool niet wordt meegerekend, zien de gemiddelden er nog slechter uit. "Het is duidelijk dat ik het grootste slachtoffer ben van het vertrek van Bernd Schuster en de komst van Ramos", zegt Van der Vaart. "Hij ziet het kennelijk niet in me zitten, klaar."

Waarom Ramos de oud-Ajacied slechts sporadisch gebruikt als invaller, weet Van der Vaart niet. De international heeft ook weinig zin om op zijn trainer af te stappen. "Als ik het gevoel had dat het wat zou uithalen, zou ik met Ramos gaan praten. Maar het lijkt me zinloos. Hij kan dagelijks mijn kwaliteiten zien."

Hoe weinig Van der Vaart ook speelt in Madrid, bij Oranje kan hij onder Van Marwijk op speelminuten rekenen. "Ik heb tot dusver elke wedstrijd onder zijn bewind gespeeld. Hij geeft me het vertrouwen dat ik op dit moment zo mis bij Real. Het gevoel is vanaf het eerste moment goed. De bondscoach hecht veel waarde aan een collectief, ziet het WK als zijn missie en heeft in korte tijd voor elkaar gekregen dat de spelers voor hem door het vuur gaan. Ik misschien nu nóg wel meer dan normaal, zal tijdens de trainingen bij Quick Boys de pollen uit het veld lopen om me te bewijzen en hem niet teleur te stellen. Het gekke is dat ik bij Real goed train en voel dat ik in vorm ben. Ik kijk daarom uit naar de week met Oranje, wil me graag profileren", zo zegt de international tegen de Telegraaf.
Categorie:
Tag(s):