donderdag, 19. maart 2009 - 20:56

Veluwehal in Barneveld gesloten na aantreffen asbest

Barneveld

Burgemeester Houben van Barneveld heeft per direct de Veluwehal in zijn gemeente gesloten na het aantreffen van asbest in het gebouw. De asbestdeeltjes werden aangetroffen na een onderzoek dat werd uitgevoerd in de Veluwehal in verband met de geplande werkzaamheden. Dit is donderdagmiddag door de gemeente bekend gemaakt.

De asbestdeeltjes zijn aangetroffen in stofresten in diverse ruimten, waaronder de hal, sporthal en het trappenhuis. De stofresten bevinden zich op hoger gelegen richels en vlakke delen in de ruimtes. De burgemeester heeft in afwachting van nader onderzoek tot sluiting van de gehele Veluwehal besloten om iedere kans op blootstelling te voorkomen.

Op dit moment wordt onderzocht of de asbestdeeltjes ook in de lucht in de Veluwehal aanwezig zijn en of er een risico is voor gebruikers van de hal. De uitslag van dit onderzoek wordt vrijdagmiddag verwacht.

Op dit moment is niet bekend of de asbestdeeltjes ook daadwerkelijk in de lucht van de Veluwehal aanwezig zijn en in welke concentratie. Hoe en wanneer de asbestdeeltjes in de Veluwehal zijn vrijgekomen, wordt nader onderzocht.

De Veluwehal is een multifunctioneel gebouw met diverse voorzieningen in Barneveld. De hal herbergt een overdekt zwembad, restaurant/zalencentrum, bowlingcentrum, muziekschool, jeugdcentrum, toneelzaal en een sporthal.
Provincie:
Tag(s):