woensdag, 8. juli 2009 - 10:30

Venlose ondernemers starten 'kookuniversiteit'

Venlo

Het provinciebestuur steunt het plan van Kokkerelli BV in Venlo met 100.000 euro om een ‘kookuniversiteit’ voor kinderen te realiseren. Het bedrijf richt zich met name op gezonde voeding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar.

Kokkerelli is een idee van twee Venlose ondernemers: Paul Vaessen van Yagua BV en Jan Klerken van Scelta Mushrooms bv. De initiatiefnemers haken in op de plannen van het Venlose Innovatie centrum voor gezonde voeding, dat samenwerkt met Wageningen Universiteit en Researchcentrum. De bedoeling is om kinderen op een creatieve en speelse manier met gezonde voeding in aanraking te laten komen. Dat vindt plaats in een locatie, die vooralsnog wordt gezocht op het Floriade-terrein. Hier wordt in 2012 de wereldtuinbouwexpo Floriade gehouden.

Paul Vaessen laat weten dat de kinderen in The Kids University for Cooking niet alleen kunnen leren koken in kookstudio’s maar dat ze ook leren hoe groenten worden geteeld, hoe ze geoogst worden en hoe ze vervolgens bereid worden. Het gaat er om dat de kinderen zelf leren koken, proeven en experimenteren met voeding. De verwachting is dat Kokkerelli in de zomer van 2011 haar deuren opent.
Provincie:
Tag(s):