vrijdag, 3. juli 2009 - 15:33

Verdwenen zwemmer weer boven water

Amsterdam

De politie en brandweer hebben in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni met groot materieel naar een 32-jarige man gezocht die in het water bij het Stenen Hoofd op de Westerdoksdijk was gesprongen. De zoekactie werd gestaakt toen de man belde naar zijn eigen achtergelaten gsm's.

Rond kwart voor een werd een uitgebreide zoekactie gestart naar een man die, vermoedelijk met een hoeveelheid alcohol op, bij het Stenen hoofd het water van het IJ was ingesprongen.

Lees het hele artikel op Blikop112.nl

Hij liet daarbij twee gsm's achter op een steen. Getuigen alarmeerden onmiddellijk de hulpdiensten. Aangezien de getuigen als zeer betrouwbaar werden ingeschat werd een zoekactie gestart.

Surveillance-eenheden van de politie, brandweerpersoneel, politiemensen op een politieboot stelden een anderhalf uur durend onderzoek in. Een ambulance werd achter de hand gehouden.

De vrijwillige zwemmer werd vannacht niet gevonden. Politieonderzoek richtte zich op een 32-jarige bewoner van Amsterdam Noord. Hij werd vanochtend niet thuis aangetroffen. Korte tijd later ging bij het onderzoeksteam een van de achtergelaten gsm's af. Het bleek de vermiste zwemmer die een van zijn eigen toestellen belde.
Provincie:
Tag(s):