vrijdag, 10. juli 2009 - 11:35

Vijf jongeren aangehouden voor brandstichting

Rotterdam

De politie heeft in totaal vijf Rotterdamse jongeren aangehouden voor brandstichting. In de afgelopen weken kreeg de politie meerdere meldingen van brandstichting en vernieling. Dit was in het 'witte dorp', in de omgeving van de Dirk Smeetslaan.

Op maandagavond 15 juni hield de politie rond negen uur drie verdachten aan. Dit is om tactische redenen nu pas naar buiten gebracht. Een oplettende getuige reed langs, op het moment dat er brand uitbrak in een leegstaande woning aan de Dirk Smeetslaan. Tevens zag de getuige een drietal jongeren wegrennen, nadat ze brand hadden gesticht. Deze informatie is aan de politie doorgegeven.

Direct hebben agenten in de omgeving een onderzoek ingesteld; in de omgeving van de manege aan de Smeetlandsedijk hielden politiemensen het drietal aan. Naar aanleiding van het rechercheonderzoek hielden politiemensen op dinsdagochtend 7 juli nog twee jongeren aan. Agenten bezochten op die dag 's ochtend om 7 uur het huis van een verdachte en namen hem mee. Toen een vriend van de verdachte dit hoorde, heeft deze zich, onder druk van de politie, gemeld op een politiebureau. De twee zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat in totaal om vier jongens in de leeftijd van 14, 16, 16 en 18 jaar oud en een meisje van 17 jaar oud.

Door de wijkpolitie en vanuit de eigenaar van de woningen zijn intussen extra aanvullende maatregelen getroffen ter preventie. Het onderzoek door de politie wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):