donderdag, 2. juli 2009 - 22:09

Vijf scholieren gewond bij ongeval op Duitse Autobahn

Bij een verkeersongeval op de Duitse snelweg A3 ter hoogte van Hamminkeln, zijn donderdagochtend 7 Nederlanders gewond geraakt. Vijf van de slachtoffers zijn scholieren in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar. Een van hen, een 15-jarige jongen, is met ernstige verwondingen per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Dit heeft de politie in Düsseldorf bekend gemaakt.

De scholieren zaten met twee volwassenen, een 28-jarige vrouw uit Den Haag en een 35-jarige vrouw uit Gouda, in een minivan. Zij waren samen met een touringcar op weg naar een pretpark in het Duitse Bottrop. Ter hoogte van Hamminkeln begon het voertuig te slingeren en sloeg vervolgens over de kop.

De 28-jarige Haagse automobiliste raakte hierbij zwaar gewond. De 35-jarige vrouw liep lichte verwondingen op. Van de 5 scholieren raakten vier ernstig gewond en een 16-jongen licht gewond. Zes van de slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Door het ongeval werd de rijbaan richting Keulen voor ruim 1,5 uur afgesloten voor de hulpverlening. De politie vermoedt dat een klapband mogelijk de oorzaak van het ongeval is geweest. Zij heeft de auto voor onderzoek zeker gesteld.
Provincie:
Tag(s):