woensdag, 11. maart 2009 - 9:43

Vlammeninferno op A40 in Duits TV-programma

Straelen (D)

Op de Duitse televisie wordt dit weekeinde aandacht besteedt aan het zware verkeersongeval op de A40, waarbij op 30 mei 2008 een 51-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven kwam. Het programma 'Die Unfallakte’ behandelt het ongeval, waarbij een vrachtwagen, bestuurd door de 51-jarige chauffeur, inreed op een file vlak over de grens bij Venlo. Door de aanrijding ontstond er een enorme vlammenzee, waarbij de temperatuur opliep tot zo’n 1000 graden.

Het programma analyseert het ongeval. Diverse personen leveren hun bijdrage, zoals de directeur van de transportonderneming Runge, waar de chauffeur werkzaam was en de Venlose brandweer. Zij waren als een van de eerste hulpdiensten aanwezig. Zo zegt Hans van der Linden van de brandweer Venlo dat zijn manschappen op 400 meter voor de brand moesten stoppen, onder meer vanwege explosies die plaatsvonden en om een beeld te krijgen van het ongeval.

‘Die Unfallakte’ berichtte eerder ook over het tragische ongeval in Kerkrade, waar een Duitse vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig in een winkel reed. Daarbij kwamen drie personen om het leven.
Provincie:
Tag(s):