donderdag, 20. augustus 2009 - 16:04

Vreemde gewoontes rondom erotiek in de middeleeuwen

Eindhoven

Op zaterdagavond 29 augustus zal menigeen met rode oortjes in Historisch Openluchtmuseum Eindhoven rondlopen. De bezoekers worden dan ingewijd in de geheimen en vooral vreemde gewoontes rondom erotiek in de middeleeuwen. Het museum is hiervoor geopend op zaterdagavond van 19.30 tot 00.00 uur.

In de middeleeuwen waren er al allerlei manieren om een geliefde het hoofd op hol te brengen. Vaak ging dit met een spannende dans, maar het lot werd ook regelmatig een handje geholpen door een liefdesdokter of een erotisch hapje. Bezoekers van nu kunnen deze middeleeuwse erotiek zelf ervaren door een echte flirtles te volgen, de liefdesdokter te raadplegen en de heerlijke hapjes en drankjes in de herberg te proeven.

In het middeleeuwse dorp Endehoven is ook het reizende rariteitenkabinet “Melchior Mystieke Memorabilia”te vinden. Hier aanschouwen bezoekers erotische voorwerpen waarbij de moderne sexspeeltjes en viagra verbleken. De middeleeuwse boerten, oftewel erotische vertellingen, zullen de tegenwoordige doktersromannen en mannenbladen doen vergeten.
Provincie:
Tag(s):