maandag, 30. maart 2009 - 18:57

Weggelopen Oosterhouter zit weer vast op politiebureau

De 20-jarige Oosterhouter die zondagavond was weggelopen uit een politiebureau in Breda, is maandagmiddag gearresteerd.

De man meldde zichzelf bij de politie; hij kon vervolgens rond 15.30 uur in Oosterhout worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord over de verkeersruzie in Rijen waarbij hij zondagavond betrokken was.

De Oosterhouter zat samen met een 21-jarige vriend - ook uit Oosterhout - in een auto die op de Mary Zeldenrustweg in Rijen betrokken was bij een stevige verkeersruzie. Gewaarschuwde agenten konden uiteindelijk de twee verdachten rond 18.15 uur aanhouden op een parkeerplaats aan de A58.

Op het bureau in Breda aangekomen werd de 20-jarige Oosterhouter verhoord in een kamer die ook in gebruik is als slachtofferkamer. Die kamer heeft na een interne verbouwing sinds kort een nooddeur naar buiten die van binnen te openen is. Toen de agent even kort voor overleg de kamer uitging, zag de Oosterhouter zijn kans schoon en liep via de buitendeur weg.

De agent kwam na enkele minuten terug en zag dat de man vertrokken was. Plaatsvervangend districtschef Peter van Bennekom zegt in een reactie dat er sprake is van een inschattingsfout. Hij is content met de snelle aanhouding van de Oosterhouter. Daarmee kunnen agenten het onderzoek naar de verkeersruzie afronden en dossier opmaken.
Provincie:
Tag(s):