maandag, 2. februari 2009 - 16:29

Wethouder maakt ritje op kameel

Oss

Woensdag 11 februari om 14.00 uur opent wethouder Hendrik Hoeksema op ludieke wijze de nieuwe route van NME-Centrum en kinderboerderij ‘De Elzenhoek’. Per kameel zal de wethouder de route, die door de aanleg van nieuw hekwerk is ontstaan, afleggen. Tijdens deze middag wordt tevens de nieuwe speurtocht ‘DierenDingen’ gelanceerd. Vanaf 14.30 uur mogen alle kinderen een ritje maken op de kameel.

Nieuw hekwerk deelt het terrein van De Elzenhoek in verschillende weides voor de geiten, schapen, koeien, ezels en pony’s van de boerderij. Dankzij het hekwerk is niet alleen de uitstraling van het terrein professioneler en zijn de dieren beter zichtbaar, ook biedt het de bezoekers de gelegenheid om een route te lopen langs en tussen de dieren. Het pad ligt er nog niet en daarom zal de wethouder de route op een alternatieve manier afleggen, namelijk per kameel!

Tevens wordt deze middag de nieuwe speurtocht ‘DierenDingen’ gelanceerd, een verrassende speurtocht met allerlei wetenswaardigheden over de dieren op de boerderij. Kinderen ontdekken het antwoord op vragen als “Is een konijn een knaagdier?�, “Hoe praten pony’s?� en “Waarom is een varken zo dol op een modderbad?’‘.
DierenDingen’ is er in 2 niveaus: niveau 1 voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en niveau 2 voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.
Provincie:
Tag(s):