zondag, 2. augustus 2009 - 11:44

Wildwest in Dokkemercafé

Dokkum

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Damwoude aangehouden op verdenking van zware mishandeling. In een horecagelegenheid aan de Markt was eerder die avond een vechtpartij ontstaan. Een groep acht jongeren had ruzie gehad in de horecagelegenheid en was door de eigenaar het pand uitgezet.

Vervolgens ging de groep met geweld weer naar binnen. Er werd een fiets naar binnengegooid en er ontstond een vechtpartij. De 24-jarige vrouw, mede eigenaar wilde een verklaring van de jongeren. Toen werd zij door de verdachte met een barkruk op het hoofd geslagen. De ambulance kwam ter plaatse die vervolgens de vrouw heeft meegenomen naar het ziekenhuis in Dokkum voor nader onderzoek. Getuigen konden een goed signalement geven van de verdachte. Deze was zelf ook gewond geraakt.

Door meerdere politie eenheden werd een zoektocht gestart. Zij troffen hem aan op het parkeerterrein van het ziekenhuis, waarna hij direct werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na behandeling werd hij voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Inmiddels is deze verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor 14 dagen in bewaring gesteld. Afgelopen weekend werden nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze vechtpartij. Een 27-jarige man uit Damwoude is verhoord en heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging.
Provincie:
Tag(s):