zaterdag, 21. maart 2009 - 22:55

Willem II nadert doelstelling dankzij puntendeling

(Elfvoetbal) Een flink gehavend Willem II heeft zich staande weten te houden in Nijmegen. Daar kreeg NEC behoorlijk wat goede kansen, maar waren de aanvallers van de thuisploeg keer op keer bij lange na niet scherp genoeg.

Saidi Ntibazonkiza hielp de beste mogelijkheid om zeep. De rappe vleugelaanvaller ging achter een door Lorenzo Davids gegeven dieptepass aan en kwam oog-in-oog te staan met keeper Maikel Aerts van Willem II. De doelman zag de bal, zoals zo vaak in de wedstrijd tegen NEC, naast zijn doel verdwijnen. De Tilburgers kregen amper scoringskansen. De uitslag is dan ook een logische 0-0.

Nog twee punten. Dan kunnen de supporters van Willem II met een gerust gevoel gaan slapen. Zonder degradatienachtmerries, maar met nieuwe Eredivisiedromen. Althans, als de berekeningen van de bezoekers kloppen. De Tilburgers zijn er van overtuigd dat ze 31 punten nodig hebben om zich, zonder daarbij nog play-offs te hoeven spelen, te handhaven in de hoogste voetbaldivisie van Nederland. Dankzij de remise in Nijmegen staat de puntenteller van de Tricolores nu op 29. De laatste twee punten die volgens de Brabantse calculaties nodig zijn, moeten worden behaald tijdens de laatste zes duels van deze jaargang. Die missie zou te volbrengen moeten zijn door het team van trainer Alfons Groenendijk.

Dat Groenendijk en zijn manschappen een puntje meenamen uit Nijmegen, was vooral te danken aan de falende voorhoede van NEC. Saidi Ntibazonkiza hielp een reuzenkans om zeep, een snoeihard schot van Dennis Rommedahl strandde op de paal en spits Jhon van Beukering was simpelweg niet goed genoeg. De centrale aanvaller oogde ongeconcentreerd en alles behalve topfit. Invaller Rachid Bouaouzan had als breekijzer moeten fungeren, maar hij werd nog voordat hij het veld van De Goffert had betreden al uitgefloten door de supporters van NEC, die geen hoge pet van de huurling van Wigan Athletic ophebben. Daarna was het alsof Bouaouzan er niet stond; hij heeft amper een bal geraakt.

Toen de blessuretijd van twee minuten in de tweede helft al was verstreken, leverde een wanhoopspoging van middenvelder Bas Sibum nog bijna een driepunter op voor het NEC van trainer Mario Been. De door Sibum geschoten bal draaide weg van doelman Aerts, maar verdween via de lat in het vak waar de Willem II-supporters zaten. Die liepen op dat moment al in de polonaise. Want dat ene punt, dat was voor de zwaar gehavende Tricolores - die het zonder Boy Deul, Rens van Eijden, Mehmet Akgün, Danny Schenkel, Paul Quasten, Danny Mathijssen en Steef Nieuwendaal moesten stellen - pure winst.

Kiki Musampa maakte overigens zijn rentree op de Nederlandse velden. De voormalig Ajacied, die in diverse buitenlandse competities speelde en onlangs werd aangetrokken door Willem II, mocht in de blessuretijd van de wedstrijd nog even zijn opwachting maken.
Categorie:
Tag(s):