dinsdag, 10. maart 2009 - 19:47

Wortelopdruk bomen in Reeshof aangepakt

Tilburg

Wethouders Marieke Moorman (natuur en groen) en Johan van den Hout (verkeer en vervoer) hebben gisteren een nieuwe boom geplant in de Gesworen Hoek in de Reeshof. De boom is op de hoek van het Biervlietplein en de Batenburglaan geplant. De gemeente heeft vorig jaar besloten de boomwortelopdruk in Huibeven en Gesworen Hoek in de Reeshof aan te pakken. Het planten van de vleugelnoot is het startpunt van deze werkzaamheden.

De wortels van de aanwezige bomen in Huibeven en Gesworen Hoek drukken de bestrating omhoog. De gemeente gaat daarom de bomen weghalen en er nieuwe voor terugplaatsen. De werkzaamheden zijn onlangs begonnen in de Batenburglaan. Daar worden met name
kastanjebomen en platanen geplant.

Vorige week is er een start gemaakt met het verwijderen van bomen in de Bergeijkstraat (Gesworen Hoek) en de Giessenstraat (Huibeven). Overige delen van de wijken waar ook grote wortelopdrukproblemen spelen krijgen in de loop van dit jaar of in 2010 nieuwe bomen. Ook de trottoirs worden opnieuw aangelegd, als die kapot zijn gedrukt door de boomwortels.
Provincie:
Tag(s):