dinsdag, 19. mei 2009 - 16:21

Zoekactie naar vermiste matroos

Sliedrecht

Op woensdagmorgen 20 mei zal de politie Zuid-Holland-Zuid, ondersteunt door het KLPD, een zoekactie houden in en rondom de Haven naar een vermiste 33-jarige matroos uit Tzummarum (gemeente Franekerdeel, Friesland).

De man wordt sinds zondagavond 17 mei vermist. Rond 23.00 uur die avond hoorde een vrouw op een nabijgelegen schip gestommel en nam een kijkje. Ze zag een man met een rugzak een aantal keren uit zijn evenwicht over drie schepen lopen op weg naar het vierde schip waar hij verbleef.

Na een korte observatie van de vrouw verdween de man uit het zicht. De eigenaar van de sleepboot, waarop de man werkzaam was, heeft maandagavond 18 mei aangifte van vermissing. Na onderzoek is gebleken dat de man op zondagavond in een café aan de Havenstraat is geweest en daar rond 22.15 is vertrokken.

Op woensdagmorgen 20 mei 10.00 uur zal de zoekactie ter hoogte van de A.W.de Landgraafstraat starten. Het dregteam van de Dienst Waterpolitie van het KLPD zal met sonarapparatuur de omgeving van de sleepboot en de omliggende schepen onderzoeken. Op basis van deze zoekactie zal de afweging worden gemaakt om duikers in te zetten.
Provincie:
Tag(s):