vrijdag, 3. september 2010 - 14:18

ANPR-controle A6

Almere

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft donderdag, samen met de Belastingdienst, een controle gehouden waarbij de automatische nummerplaatherkenning (ANPR) als selectiemiddel werd ingezet. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Alle voertuigen die in de systemen van politie of belastingdienst voorkwamen werden van de weg gehaald. Enkele bestuurders werden bekeurd en één belandde in de politiecel.

De controle werd van 15.00 tot 22.30 uur uitgevoerd op de A6 ter hoogte van de afslag Almere-Haven. De ANPR’s van Politie Flevoland en de Belastingdienst werden aan weerszijden van de A6 neergezet, zodat zowel het inkomend als het uitgaand verkeer werd gefotografeerd. Auto’s die in de database voorkwamen, werden door motorrijders van de weg gehaald voor een uitgebreide controle.

In totaal werden er 89 hits genoteerd werden. Alle bestuurders moesten eerst een blaastest afleggen, maar geen van de gecontroleerden bleek te veel alcohol genuttigd te hebben.

Het VerkeersTeam schreef enkele bekeuringen uit wegens onverzekerd rijden of het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Een bestuurder uit Almere is ingesloten omdat hij in verband met diverse niet betaalde boetes nog 105 dagen hechtenis had openstaan.

Twee bestuurders konden geen geldig identiteitsbewijs tonen waarop zij werden aangehouden. Nadat het identiteitsbewijs van deze bestuurders op het politiebureau was bezorgd mochten zij het bureau weer verlaten.

Door de deurwaarders van de Belastingdienst werden 53 auto’s inbeslaggenomen, waarvan er 21 direct werden afgesleept.
Verder incasseerde de Belastingdienst totaal € 22.000,00 aan openstaande vorderingen. Deze werden ter plaatse contant of middels pin betaald.
Provincie:
Tag(s):