maandag, 17. mei 2010 - 18:29

Artiesten doneren tracks voor Talent Factory in Zuid-Afrika

Amsterdam

Deze week gaat SKOP GAT van start, een muzikale campagne ‘vir jong talent in Suid Afrika’. Tien artiesten maken een speciale track met een Zuid-Afrikaanse artiest. De opbrengst van de downloads gaat naar de oprichting van een ‘Talent Factory’ voor jong creatief talent in Johannesburg en Kaapstad naast de Cruyff Courts (voetbalvelden van de Johan Cruyff Foundation).

In de townships van Kaapstad en Johannesburg barst het van de jongeren met een onwaarschijnlijk talent voor muziek, dans, theater en film. Er zijn alleen geen faciliteiten voor deze jongeren, laat staan mogelijkheden om hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen. Waar dat voor ons leuke afleiding en entertainment is, is het voor de Afrikaanse jongeren veel meer dan dat. Jongeren zijn namelijk erg kwetsbaar voor problemen als armoede, conflicten en ziekte. Een Talent Factory geeft jongeren in de townships de middelen en mogelijkheden om hun uitdagingen aan te gaan.

Onder de rebelse titel ‘SKOP GAT’ (Afrikaans voor ‘kick-ass’) laten onder anderen Blaxtar, Dennis, Typhoon, Giovanca, DJ Franky Rizardo, Kern Koppen, Joep Pelt en Eric Vloeimans van zich horen. Tijdens het WK voetbal treden de Nederlandse artiesten met Zuid-Afrikaanse artiesten op in Nederland én in de townships van de speelsteden in Zuid-Afrika. Daarnaast nemen zij een track op die op de SKOP GAT-website voor € 0,99 gedownload kan worden.

Het geld dat in 2010 in Nederland en Zuid-Afrika wordt ingezameld gaat direct naar het opzetten van een Talent Factory naast de - reeds bestaande - Cruyff Courts in Hillbrow en Philippi. Zo gaan sport en muziek hand in hand!
Categorie:
Tag(s):