vrijdag, 2. juli 2010 - 22:44

Een van de slachtoffers schietincident Nieuw-West overleden

Amsterdam

Een van de slachtoffers van het schietincident in Amsterdam Nieuw-West, is gisteravond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het gaat om een 48-jarige man uit Amsterdam. De toestand van de andere slachtoffers, een 36-jarige vrouw en een 17-jarige jongen uit Amsterdam, is stabiel maar zij liggen op dit moment nog wel in het ziekenhuis.

De verdachte is een 41-jarige man uit Amsterdam, hij zit nog steeds vast.

Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar. Er is een groot onderzoek gestart om duidelijk te krijgen wat de rol van de betrokkenen is en wat er precies is gebeurd. De recherche herhaalt de eerdere oproep aan getuigen om zich te melden én om opgenomen beeldmateriaal en/of foto's van het incident beschikbaar te stellen aan het onderzoek.

De aanleiding is vermoedelijk een conflict dat zich afspeelde op de Burgemeester de Vlugtlaan, waarbij werd geschoten.Tijdens de ruzie verplaatsten de betrokkenen zich over straat, waardoor er meerdere plaatsen delict waren, waaronder op de Burgemeester Fockstraat en op de hoek van de Speelmanstraat met de Theodorus Dobbestraat.
Provincie:
Tag(s):