vrijdag, 26. februari 2010 - 22:04

Enthousiasme over Drents Olympisch Plan

Vancouver

“Fantastisch dat Drenthe hier als eerste Nederlandse provincie haar Olympisch Plan presenteert. Dit is een voorbeeld voor alle andere provincies. “ Met die lovende woorden nam NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra het Drents Olympisch Plan in ontvangst. Dat gebeurde tijdens het DrenthEvent in de replica van het kasteel van Coevorden in Richmond, een voorstad van Vancouver.

Een provinciale delegatie onder aanvoering van commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar was de afgelopen week bij de Winterspelen in Vancouver. Samen met gedeputeerde Anneke Haarsma sprak hij met allerlei mensen uit de sportwereld om het Drents Olympisch Plan onder de aandacht te brengen. De provinciale delegatie sloot aan bij de reis van de stichting Coevorden 2010. Ongeveer zeventig inwoners van de gemeente Coevorden, burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Jetty Remmelts bezochten deze week Vancouver.

De bestuurders spraken naast vertegenwoordigers van NOC*NSF en sportbonden ook met de Nederlandse consul-generaal Driesser en de burgemeesters van Richmond en Vancouver. Het absolute hoogtepunt van de week was het DrenthEvent in de replica van het Coevorder kasteel in Richmond, met de presentatie van het Drents Olympisch Plan, Drenthe 2028. Speciale gast deze avond was schaatster Elma de Vries uit Meppel, die door Tichelaar werd aangehaald als sportief voorbeeld voor de rest van Drenthe. Ruim 140 gasten, onder wie een aantal Nederlanders die in de regio Vancouver wonen, bezochten het DrenthEvent.

De commissaris van de Koningin had nog een speciale verrassing. Met een toorts die is gebruikt om het Olympisch vuur naar Vancouver te brengen, symboliseerde hij samen met Anneke Haarsma, Erica Terpstra en Andre Bolhuis de start van het Drents Olympisch Plan.

Net als in de eigen provincie, is Drenthe 2028 ook in Vancouver met groot enthousiasme begroet. Gedeputeerde Anneke Haarsma overhandigde de Olympische ambities van Drenthe aan scheidend NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra en haar opvolger Andre Bolhuis. Erica Terpstra was zo verguld met dit initiatief dat ze de projectleider van het Drents Olympisch Plan spontaan drie dikke zoenen gaf.

Gedeputeerde Haarsma is zeer opgetogen over de aandacht die het Drents Olympisch Plan heeft gekregen. “Het enthousiasme dat we hier overal tegenkomen is een grote stimulans om onze ambities waar te maken. We zien dat er draagvlak is en dat geeft ons de energie om andere provincies, zoals Groningen en Fryslân, over de streep te trekken om mee te doen.”
Provincie:
Tag(s):