vrijdag, 7. mei 2010 - 9:22 Update: 08-07-2014 1:04

Excelsior zorgt voor stuntje in Zwolle

Zwolle

(Elfvoetbal) Excelsior heeft in Jupiler Play-Offs een verrassende zege geboekt. In Zwolle werd de plaatselijke FC in een zeer matig duel met 0-1 verslagen. De kansen op een vervolg en daarmee een mogelijke derby met Sparta nemen hierdoor toe voor de Kralingers.

FC Zwolle presteert doorgaans in thuiswedstrijd uitstekend. De trouwe aanhang keek dan ook wel enigszins vreemd op toen Excelsior al na tien minuten de leiding nam.

Guyon Fernandez was aan de aandacht van het centrale duo van de thuisclub ontsnapt en bleef vrij voor doelman Diederik Boer ijzig koel. Het duel werd er daarna qua kijkspel door de vele overtredingen niet fraaier op. In de tussenstand kwam voor rust geen verandering meer.

Ook in deel twee was er geen ruimte voor fraai voetbal. Zwolle probeerde het wel, maar wist nauwelijks een bres in de hechte Rotterdamse-verdediging te vinden. Aan de andere kant lukte het Excelsior niet om via een counter de thuisclub nog meer pijn te doen.