maandag, 29. november 2010 - 14:57

Foute koffer kost Postcodeloterij bijna half miljoen euro extra

Hilversum

Na een interne controle van de Postcodeloterij na de uitzending van zondag 21 november bleek de thuiswinnaar niet de juiste winnaar te zijn. Deze fout kost de Postcodeloterij 460.000 euro extra. Dit heeft de Postcodeloterij maandag laten weten.

Tijdens de uitzending van het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht van zondag 21 november won een studiogast 460.000 euro. Winston verraste een thuiswinnaar ook met 460.000 euro.

Door een communicatiefout is het winnende koffernummer verwisseld. De thuiswinnaar speelde mee met koffernummer 2, in plaats van koffernummer 3, het winnende nummer. De thuiswinnaar was weliswaar een van de 26 potentiële winnaars en ook deelnemer van de Nationale Postcode Loterij, maar had dus niet het juiste koffernummer.

In de 10 jaar dat het tv-programma Miljoenenjacht bestaat, is dit nog nooit eerder gebeurd. ‘Het is vanzelfsprekend een onwenselijke situatie. De echte thuiswinnaar, met koffernummer 3, krijgt uiteraard haar prijs’, stelt de Postcodeloterij.

‘Omdat we in deze situatie ook de thuiswinnaar met het verkeerde koffernummer het beloofde bedrag willen uitkeren, reiken we tweemaal deze prijs uit’, meldt de Postcodeloterij .

In de uitzending van Miljoenenjacht van zondag 28 november is de rechtmatige winnaar door Linda de Mol bekendgemaakt. Het bedrag komt uit prijzengeld, niet uit de afdracht aan de goede doelen. Vanuit de inleg van de deelnemers gaat altijd 50% naar het goede doel.
Provincie:
Tag(s):