zaterdag, 6. februari 2010 - 14:14

'Geen nieuwe bezuinigingen op politie'

Den Haag

"Nieuwe bezuinigingen op de politie zijn niet aan de orde en wat mij betreft ook niet verantwoord. De veiligheid is deze kabinetsperiode verbeterd. Dat is mede te danken aan de inzet van de politie". Dat zegt minister Ter Horst (BZK) in reactie op uitspraken van de Haagse burgemeester Van Aartsen (tevens voorzitter van het Korpsbeheerdersberaad) vandaag in de Volkskrant.

De minister heeft toegezegd dat de tot nu toe doorgevoerde bezuinigingen op de politie niet ten koste gaan van blauw op straat en recherche. Ze kunnen worden doorgevoerd door efficiënter te werken en vooral door beter samen te werken binnen de politie.

"De komende jaren moeten we hard blijven werken aan het verbeteren van de veiligheid en het tegengaan van criminaliteit, overlast en verloedering. Daarbij hebben we hebben we de politiemensen op straat en bij de recherche hard nodig. Verder bezuinigen op de politie past daar niet bij".

Recente cijfers laten zien dat de politie het afgelopen jaar is gegroeid met 1.000 voltijdbanen. Begin dit jaar waren er ongeveer 53.320 politiemensen in Nederland.
Provincie:
Tag(s):