donderdag, 14. oktober 2010 - 10:31

Honderden bekeuringen bij verkeerscontrole

Regio

Bij een verkeerscontrole van de Drentse politie woensdagmorgen op de A28, de N33 en de N34 zijn meer dan vijhonderd bekeuringen uitgedeeld.

Zo vond er een technische controle plaats op parkeerplaats `Koebroeken` onder Eext. Op de andere wegen stonden radar-snelheids posten opgesteld. Het verkeer rond het verkeersplein Gieten werd door motorrijders geselecteerd om naar de parkeerplaats te rijden. Ook werden er bestuurders middels stoptekens van de weg gehaald. Dit gebeurde door verkeersregelaars van de gemeente Tynaarlo.

Er werd gecontroleerd samen met de Douane en verkeersspecialisten van de politie. De Douane heeft gecontroleerd op het gebruik van de `goede` diesel en op bestelauto`s, vrachtauto`s en op buitenlandse bestuurders. Het aanbod was groot, maar er werden geen boetes door de Douane uitgedeeld. De politie controleerde op de juiste papieren, technische eisen en het `gedrag` van de bestuurders. Tevens werden taxi`s gecontroleerd. Veilig Verkeer Nederland was ook ter plaatse. Zij deelden informatie uit over het project `Laat je niet afleiden". Er werden 45 blaastesten afgenomen en alles bleek in orde.

De volgende boete`s werden uitgedeeld;

1 x aanhanger met 75 % overbeladen; 6 x niet tonen rijbewijs; 1 x achterlampen busje glas beide kanten kapot; 3 x geen gordel; 1 x voeren mistlicht; 2 x gladde band; 1 x kentekenbewijs niet goed; 1 x niet tonen kentekenbewijs en 1 x scherpe lading.

Radarposten; N33 : 1483 voertuigen hiervan reden er 73 te snel (hoogste 125 km/u); N34 2977 voertuigen, 100 reden hier te snel (hoogste 132 km/u) en de A28 : 3470 voertuigen waarvan er 377 te snel reden (hoogste 174 km/u)
Provincie:
Tag(s):