vrijdag, 5. februari 2010 - 8:55

Inlichtingendiensten maken burgers bewuster van spionage

Den Haag

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) brengen vandaag drie brochures over spionage uit. In deze brochures staat het risico van spionage centraal.

De diensten laten, mede aan de hand van voorbeelden, zien hoe buitenlandse inlichtingendiensten werken, naar welke informatie landen op zoek zijn en hoe ze die vergaren. De brochures geven ook praktische tips om spionage te voorkomen.

De brochure ‘Spionage in Nederland’ is een algemene brochure over het fenomeen spionage. De brochure ‘Digitale spionage’ laat zien dat buitenlandse inlichtingendiensten het gebruik van ICT-mogelijkheden niet schuwen. De brochure ‘Spionage bij reizen naar het buitenland’ is een vernieuwde versie van een reeds bestaande brochure.
De brochures zijn geschreven voor mensen die vanuit hun werk of privé-sfeer informatie hebben die interessant kan zijn voor andere landen.

De brochures zijn vanaf vandaag beschikbaar op de websites van de AIVD en de MIVD (www.AIVD.nl en www.MIVD.nl) en te bestellen bij beide organisaties.
Provincie:
Tag(s):