vrijdag, 9. juli 2010 - 21:23 Update: 08-07-2014 0:28

Internationale dandy's dagen elkaar uit tijdens Fashion Battle

Amsterdam

Het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst presenteren op donderdag 15 juli een 'Fashion Battle' om 20.30 uur in het MC Theater. Tijdens de battle zullen tien internationale Sapeurs met elkaar strijden om de meest originele outfit. Sapeurs komen oorspronkelijk uit Congo, en verheffen mode tot de status van religie.

Voor de MAF Fashion Battle Sapeur Editie zijn tien internationale Sapeurs uitgenodigd met roots in o.a. DR Congo, Ghana, Suriname, en de Antillen. Zij presenteren hun authentieke garderobes en vertellen over wat kleding voor hen betekent tijdens drie verschillende catwalk shows. De vakjury, bestaande uit onder meer, modevormgever AZIZ (Aziz Bekkaoui, Winnaar van de Amsterdamprijs voor de Kunsten in 2007) bepaalt welke Sapeur de battle wint.

apeurs verheffen mode tot de status van religie. Met excentrieke en peperdure haute couture kleding bepalen zij hun identiteit. De modelabels zijn belangrijk en het is essentieel, om er goed uit te zien, daarnaast dient de Sapeur zich aan de zogenaamde regels van de elegantie te houden. Zo combineert een Sapeur niet meer dan drie kleuren in een outfit en kan de status van Sapeur bijvoorbeeld nog verhoogd worden met een sigaar en wandelstok.
Categorie:
Tag(s):