donderdag, 20. mei 2010 - 22:44

KLPD onderschept zeilboot met flinke lading hasj

Den Helder

Op een zeiljacht dat 100 meter uit de kust van Schoorl (Noord-Holland) voor anker lag, heeft een opsporingsteam van politie en marechaussee 3000 kilo hasj aangetroffen. Het schip was onbemand en is in beslag genomen. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee donderdag bekendgemaakt, zo melden verschillende media.

De vondst houdt verband met de onderschepping van een zeiljacht op de Noordzee afgelopen zaterdag. Aan boord van dit schip werd eveneens 3000 kilo hasj gevonden. De marechaussee arresteerde de vierkoppige bemanning. De kustwacht had het schip in het vizier gekregen tijdens een reguliere patrouillevlucht.

Later op de zaterdag nam de marechaussee in de haven van Makkum een ander zeiljacht in beslag, dat ook was gehuurd door een van de verdachten. Op dit schip werden geen drugs gevonden.

Onderzoek leidde vervolgens naar het zeiljacht voor de kust van Schoorl. Aan boord van deze 'hasjboot' werden identiteitspapieren van een van de verdachten gevonden.

De vier verdachten zijn een 60-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 36-jarige man uit Lelystad en een 38-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Ede. De oudste verdachte had nog een boete openstaan van 850.000 euro, het gevolg van een ontnemingsmaatregel na eerdere criminele activiteiten.
Provincie:
Tag(s):