dinsdag, 6. april 2010 - 17:04

Minder regeldruk voor ondernemers

Utrecht

Het college van Utrecht wil dat horecaondernemers het in de toekomst gemakkelijker krijgen bij het aanvragen van een vergunning.

Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de Horecaverordening zo aan te passen, dat de ondernemer nog maar de helft van het huidige aantal bijlagen bij de vergunningaanvraag hoeft in te dienen. De verordening kan dan ook meteen geactualiseerd worden.

Een aantal horecabedrijven is voortaan niet langer vergunningplichtig. Dit zijn onder andere de winkels met horeca, maar ook zorginstellingen, kantoorkantines en congrescentra. Deze bedrijven worden vrijgesteld van vergunningplicht omdat de kans klein is dat zij overlast en onveilige situaties veroorzaken.Wethouder Spit tekende op 15 april 2009 namens het college het convenant 'Verbetering dienstverlening en verminderen regeldruk voor ondernemers'.

Hiermee onderstreepte de gemeente er alles aan te doen om de administratieve lastendruk voor ondernemers met 25 procent te verminderen. Inmiddels heeft burgemeester Wolfsen al wel besloten de aanvraagformulieren voor vergunningen te vereenvoudigen. Hij is tevreden: "De horecaondernemers worden zo minder zwaar belast, zonder dat we concessies doen aan de veiligheid in Utrecht. Bovendien wordt met het voorstel de regelgeving duidelijker en weer helemaal actueel."
Provincie:
Tag(s):