dinsdag, 17. augustus 2010 - 22:20

Nieuwbouw Drents Museum via webcam live te volgen

Assen

Nu de contouren van de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum vorm krijgen, is een webcam geïnstalleerd, zodat belangstellenden kunnen meekijken met de bouw. Via de webcam, gericht op de bouwplaats, kan wanneer men dat wil, de stand van zaken worden gecheckt. De webcam is te vinden via de website van het Drents Museum (www.drentsmuseum.nl) of van de provincie Drenthe: www.drentsmuseum.drenthe.nl.

De beelden van de webcam worden elke minuut ververst. Als de nieuwbouw straks klaar is, zal door middel van een stop-motionfilmpje de hele bouw van de nieuwe tentoonstellingsvleugel versneld te zien zijn.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin hoopt dat de webcam bijdraagt aan een brede betrokkenheid in Drenthe. “Veel Assenaren rijden natuurlijk regelmatig langs de bouwplaats en zien bijna dagelijks wat er gebeurt. Maar de nieuwbouw van het Drents Museum wordt een trekpleister waar elke Drent trots op mag zijn. Een webcam is dan een uitkomst voor de nieuwsgierigen onder ons,” zo zegt zij.

Na een korte bouwstop vanwege de vorstperiode verlopen de werkzaamheden nu weer voorspoedig. De aannemers zal de nieuwe vleugel naar verwachting in de eerste helft van 2011 opleveren. Het vernieuwde Drents Museum zal in het najaar van 2011 zijn deuren openen voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):