zondag, 19. december 2010 - 10:19

Nieuwe sneeuwval speelt verkeer weer parten

Rotterdam

Het wegverkeer heeft in de nacht van zaterdag op zondag grote problemen ondervonden door de sneeuwbuien die zaterdagavond vanuit het zuiden over Nederland trokken. ‘Lokaal viel bijna dertig centimeter’, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zondag.

Rotterdam
‘Rond Rotterdam kwam het verkeer vast te staan omdat personenauto's geen grip meer hadden. Hierdoor kon men bij fly-overs en bruggen niet meer omhoog komen. Bij de Van Brienenoordbrug moesten overige weggebruikers slalommen tussen de stilgevallen voertuigen door. Om 2.30 uur werd gemeld dat de situatie daar wat verbeterde: sneeuwschuivers konden tussen de stilgevallen auto's door en men kon de automobilisten een-voor-een weer op gang helpen’, aldus de VID.

Ook op onder meer de A20 bij Crooswijk, knooppunt Prins Clausplein en knooppunt Ridderkerk was de helling te steil, op Ridderkerk is een fly-over afgesloten geweest. Er waren veel meldingen van aanrijdingen, maar eigen vrijwel alleen kleinere doordat auto's tegen elkaar aan glijden.

Rijgedrag aangepast
In het algemeen passen weggebruikers hun rijgedrag goed aan. Wel zorgden automobilisten die overal op de weg stopten om hun ruit en ruitenwissers schoon te maken voor onveilige situaties. ook reden opvallend veel mensen met hun mist achterlicht, hoewel daar geen aanleiding voor is.

Maandag verkeershinder
’Het neerslaggebied heeft zondagochtend via het noordoosten het land verlaten’, meldt de VID. De VID verwacht voor maandag de hele dag hinder door de sneeuw die opnieuw is gevallen.

Zondag
De rijomstandigheden zijn zondag slecht. Vanuit de omgeving van Rotterdam en Utrecht komen meldingen dat de snelweg nog lang niet is schoongereden van sneeuw na de enorme hoeveelheid sneeuw die daar afgelopen nacht viel.

Zondagmiddag sneeuw in het zuiden
Het KNMI verwacht in de loop van de middag opnieuw sneeuw in de zuidelijke helft van het land, daarbij kan nog circa 5 centimeter sneeuw vallen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):