woensdag, 15. september 2010 - 8:56

Ook zakken waspoeder gevonden in kliko met dode vrouw

Amsterdam

Bij het lichaam van een onbekende jonge vrouw dat in 1999 in een klikobak werd gevonden zijn destijds ook goederen aangetroffen die belangrijk kunnen zijn bij de identificatie van de vrouw. Dit meldt politie Amsterdam-Amstelland woensdag.

In de klikobak, die in het riviertje de Gaasp bij Driemond dreef, zijn ook negen zakken waspoeder aangetroffen. De politie vermoedt dat deze zakken niet voor huishoudelijk, maar voor industrieel gebruik zijn. De zakken, met een afmeting van 57 x 38,5 x 5 cm, lijken sterk op elkaar, maar zijn niet gelijk qua inhoud. De zakken lijken niet machinaal vervaardigd en gevuld. De zakken hebben aan de ene kant een stiknaad en zijn aan de andere kant dichtgesealed.

Verder vond men ook een bijzonder label dat zat vastgenaaid op een kledingstuk en enkele handdoekrollen van het merk ‘Tork’, vermoedelijk ook voor industrieel gebruik.

In de hoop meer te weten te komen over de onbekende vrouw en het misdrijf waarbij zij om het leven is gekomen, brengt het zogenoemde Review en Cold Case-team van de Amsterdamse politie woensdag deze extra informatie over de zaak naar buiten.

Een week geleden werd in het tv-programma Opsporing Verzocht al een reconstructie van het hoofd van de vrouw getoond.

Het team Review & Cold Case van de politie Amsterdam-Amstelland heeft naar aanleiding van alle aandacht in de media inmiddels 51 tips gekregen, waaronder een aanzienlijk aantal bruikbare. Sindsdien houden zes extra experts zich bezig met de zaak.
Provincie:
Tag(s):